11 Temmuz 2011 Pazartesi

Mehmet Ali Aydınlar'a yardım edelim

İkinci dalga şike operasyonu ile futbol sektörü daha da bir dağıldı.
Bu operasyon tüm sektörün kendini düzeltmesi, bakkal usulü mafyatik yönetimden normal yönetime geçmesi için bir büyük bir şans. Şansı kullanacak olan da Türkiye Futbol Federasyonu.
Futbol sektörünün diğer bir şansı da yaşanan kaotik dönemde federasyonun başında Mehmet Ali Aydınlar gibi "kurumsal yönetim" konusunda deneyimli bir kişinin olması.
Acıbadem Hastane Zinciri'ni Türkiye'ye armağan eden Aydınlar, sistemden gelen biri olarak doğru ekiple çalışır, UEFA ile doğru paslaşır iletişimi de doğru yönetirse futbol sektörü bu krizi kısa sürede aşar, Türkiye sürdürülebilir sağlıklı bir futbol sektörüne kavuşur.

Aydınlar'ın yapacağı ilk iş kulaklarını medyadaki yanlış yönlendirmelere tıkaması ve gündemi konu bazlı takip etmesi, her bir konuyu da yönetecek ekipler oluşturması.
Bunu yapmaz ise daha baştan çok yorulur ve moral bozukluğu içinde ipin ucunu kaçırabilir. Üstelik de bazıları Aydınlar ipin ucunu kaçırsın diye şimdiden kampanyaya başladılar bile.
Kulüpler Birliği, Fenerbahçe'nin küme düşürülmesine sıcak bakmıyormuş da bunun için 2 gerekçe varmış da Fenerbahçe'siz bir ligin cazibesi yokmuş da Fenerbahçe'siz bir ligin ekonomik değeri yokmuş da, Fenerbahçe Bank Asya 1. Lig'e düşürülürse kulüplerin yayın gelirlerinden alacağı pay azalacakmış da bunu şu aşamada hiçbir kulüp kabullenmek istemiyormuş da Kulüpler Birliği'nde beliren görüş en kötü olasılıkla Fenerbahçe'nin eksi puanla Süper Lig'de devam etmesiymiş de...
Mış mış da muş muş da mış mış... Yok ya!
Aydınlar önce kendine şu soruyu sormalı: Kulüpler Birliği kim? TFF'nin üstünde mi? Eğer birliğin kararları bağlayıcı ise TFF'ye, başkana, UEFA'ya, tüzüklere ne gerek var! Hem şu andaki Kulüpler Birliği de geçmişteki hacı baba usulü yönetim döneminin ürünü değil mi? Öyle olduğu için de değişimden yana değil de statükodan yana olması kadar normal bir şey yok değil mi?
Aynen öyle. İşte Aydınlar'ın kulağını tıkayacağı mesajlar bunlar. UEFA'nın ve ona bağlı TFF'nin yönetmelikleri çok açık! Şike durumunda "Kulüpler Birliği ne isterse ona göre karar verilir" demiyor. Şikenin olasılığı bile varsa, yani "dumanı" bile görürsen ateşi varsay ve o kulübü bulunduğu ligden bir alt lige düşür diyor.
Bu durumda Fenerbahçe'nin ve eğer Şener de tutuklanırsa Trabzonspor'un da acilen küme düşürülmesi kaçınılmaz. Eğer şikeye bulaşan başka takımlar varsa tabii ki onların da... Süper Lig'de Bank Asya'dan çıkacak yeni iki takımla yoluna devam eder.
Mehmet Ali Aydınlar'ın da yazdığım gerçekleri bilmemesi mümkün değil. Federasyon'da üçüncü dönem görev yapacak olan Lütfi Arıboğan'ın da çok iyi bildiği gerçekler bunlar. Aydınlar'ın ihtiyacı olan şey cesaret. Kararlarını verecek ve cesurca ilerleyecek. Medyanın da Aydınlar'a daha fazla cesaret aşılaması şart.
Unutmayalım korkaklar asla kahraman olamaz! İkinci unutmayacağımız şey de şu: Her cesur liderin arkasında mutlaka bir cesur medya vardır!
Çekirgelik
"Birçok insan düşündüğünü sandığı sırada altı üstü önyargılarını yeniden düzenler." W. James

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder