11 Temmuz 2011 Pazartesi

UEFA, Federasyon'dan bağımsız karar veremez

Her gün, "Bugün şike soruşturmasını yazmayacağım" diyorum ama yazılmayacak gibi de değil ki... Temiz Kramponlar operasyonu 'Lost' dizisi gibi ilerliyor, her gün bir başka bomba...
Aziz Yıldırım gibi bir fenomenin tutuklanması da popüler gündem sayılır. Bu sıcak gündemin dışında kalan yazar okunmuyor!
Sıcak gündemi yazanların ise kafası o kadar karışık ki, isim hatası yapan bile var.
Vatan'dan İbrahim Seten, Yıldırım'ın gözaltına alınmasıyla ilgili yorum yaparken, "İster istemez insanın aklına IMF Başkanı Oliver Kahn geliyor..." demiş.
Oliver Kahn!
Yahu o, Alman kurduna benzeyen ünlü kaleci değil miydi?
Her neyse isim hatası, çok çalışmanın, gazeteci hastalığı sürmenajın ilk sinyalidir. Asıl önemli olan yorum hatası yapmamak...

FEDERASYON MU UEFA MI?
Mesela Takvim'den Rasim Ozan, "Eğer Mehmet Ali Aydınlar eyyam yaparsa, aman herkesi tatmin edeyim, durumu idare edeyim derse çok açık yazıyorum UEFA duruma el koyabilir... Eyyam değil, cesaret zamanı..." diye yazmış.
Bir de çok ilginç bir bilgiyi paylaşmış: "UEFA yetkilileri doğrudan Türk emniyeti ve adliye yetkilileriyle temas içinde... Temiz Kramponlar soruşturma dosyalarını UEFA yetkilileri de inceliyor."
Eğer durum buysa; Aydınlar'ın, "Şu ana kadar bize ulaşmış delil, belge yok. Bu durumda karar veremeyiz" açıklaması da tartışılır!
Ne yani Emniyet, belgeleri UEFA ile paylaşıp bizimkileri es mi geçiyor?
Hadi diyelim ki, Ozan haklı...
UEFA, her gün gözaltına alınanlara yeni 'bomba' isimlerin eklendiği bu devasa soruşturmanın üstesinden bizim Federasyon'un yardımı olmadan tek başına gelebilir mi?
Şöyle bir sahne düşünün: UEFA Başkanı Michel Platini soruyor: "Olgun Peker is the brother of Sedat Peker"... (Olgun, Sedat'ın kardeşi mi?) X yetkili: "No Sir... Olgun, loves Sedat very much and took his surname"... (Hayır, efendim...
Olgun Sedat'ı çok sevdiği için soyadını almış.) Platini: "Very interesting. So, who is Sedat Peker?"(Çok ilginç. Peki, Sedat Peker kim?) Platini'ye Peker ile Hakan Şükür'ün birlikte yüzerken fotoğrafını göstersek kesin kafayı yerdi.

GAZA GELMEYİN!
Sevgili Ozan, UEFA'nın duruma el koyabilmesi için öncelikle 'Türk futbolunun gizli tarihine giriş' dersi alması gerekir. Bu da herhalde aylar sürer.
Ben Ozan'ın uzmanı olmadığı bir konuda hatalı analiz yaptığına inanıyorum ama basının genelinde 'UEFA duruma el koyabilir' edebiyatı yapılıp, Futbol Federasyonu'nun baskı altına alındığını düşünüyorum.
Peki, amaç Federasyon'a alelacele Fenerbahçe'yi düşürme kararı alıp, Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne direkt yollamak mı?
Sadi Şener'in gözaltına alınmasıyla bu komplo teorisi de fos çıktı.
Basındaki meslektaşlara tek bir tavsiyem olabilir: Lütfen federasyonu baskı altına almayın, sabırlı olun. Federasyon en doğru kararı verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder