25 Nisan 2011 Pazartesi

Tanrının penaltısı!

İzmir'de ibretlik bir maç vardı. Ligin favorisi F.Bahçe ile düşme adaylarından Bucaspor karşılaşıyorlardı. Maçın başlangıcında Fener'in aleyhine bazı faktörler vardı. Örneğin; Niang ve en hızlı oyuncularından Dia yoktu. Rakip zayıf bir takımdı ama çok katı 4-5-1 tipi bir savunma oynayacağı peşinen düşünebilirdi.
Bu savunmanın ortasında oynayan Ragıp, geçmişte Alex üzerindeki savunmasıyla Fener'in başına dert olmuştu. Buca stoperlerinden Ediz ise iyi bir oyuncuydu ve katı savunmada hafif geriye sarkarak topları topluyor ve kademe yapabiliyordu. Ama tabi Fener ile Buca arasındaki kadro ve kalite farkı düşünüldüğü zaman, maçın tartışmasız favorisi Fener'di. Eğer Fener mücadeleye hızlı bir tempoda başlasa ve erken gol bulsa zaten maç çözülecekti. Ancak oyunun başında ilginç bir durum ortaya çıktı; Fener koşmuyordu hatta yürümüyordu bile. Savunmanı göbeğindeki Lugano ve Yobo çoktan tatile çıkmışlardı! Volkan da oyuna hiç konsantre değildi. Maçın ilk devresi bittiğinde F.Bahçe 2-1 mağluptu.
MAÇI ÇEVİREN GEZER
Buca'nın dünkü yıldızı Abdülkadir, Lugano ve Yobo'nun pozisyonu seyretmesi ile 54'te durumu 3-1 yaptı. Golün hemen arkasından Aykut Kocaman beklenen hamleyi yaptı. Caner'in yerine Stoch'u oyuna aldı. Ama oyunu bu hamle değiştirmedi. Gökhan ve Mehmet tempo yapmıştı ama maçı çeviren bizim kanaatimize göre penaltı kararı oldu.
58'de Ediz'in sırtı dönükken ve vücudunun arkasında bulunan, sağ kolunun dirseğinin arkasına, geriden bir metreden vurulan top çarptı. Yan hakemin çizgiye koşmasıyla da hakem penaltıyı verdi ve orada maç bitti! Penaltıyı Alex gol çevirip skoru 3-2 yaptıktan sonra, bir de Güiza bonusu geldi. Güzia da Londak'ın hatalı çıkışında 71'de Fener'i 4-3 öne geçirince zaten Buca'nın yapacağı bir şey kalmamıştı.
Sahanın en çok çalışan kişisi Buca kalecisini tribünden lazerle marke eden veletti. Penaltılar konusunda beyanatları ile şöhrete ulaşmış Aziz beyden de, bu penaltı hakkında bir beyanat bekliyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder