20 Temmuz 2010 Salı

Bedelli Askerlik

Bedelli askerlik 1965 yılından bu yana tartışılır. O yıllarda başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine işçilerimiz gitti.

Bedelli askerlik 1965 yılından bu yana tartışılır. O yıllarda başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine işçilerimiz gitti. Onların talebi üzerine parayla askerlik (bedelli) ortaya çıktı. O günden bu güne hem içerden hem dışarıdan gençlerimiz parayla kısa dönem (45 gün) askerlik yaptı.

Ama tartışmalar hiç bitmedi. Genel görüş; her Türk vatandaşı askerliğini yapacak. Bu iş paraya tahvil edilemez “Yerinde bir görüş aynen katılıyorum, alkışlıyorum” bir diğer görüş; “Benim param var. Devletinde acil paraya ihtiyacımı var, o kadar işsiz var, bitmeyen projeler var. Parayla askerlik yapmak istiyorum” diyen var. Evet, buda bir görüş, teklif, düşünmek lazım!


Ben âcizane her iki görüşü de düşünüp analiz ediyorum ve diyorum ki bedelli kimler istiyor? Bedelliyi topçular, popçular, zengin çocukları, siyasilerin ve bürokratların çocukları ve yüksek rütbeli askerlerin çocukları. Parayla askerlik yapmak isteyen gençler hep bu cenahtan. Pekâlâ! Bu gençler parayla askerlik yapmazlarsa, yani buna müsaade edilmezse, (şuanda edilmedi) normal askerlik yaparlar mı? Yaptılar mı şimdiye kadar. Güzel vatanım 25 yıldır PKK ile savaşıyor 35 bin şehidimiz var. Bu şehitlerden kaç tanesi yukarıda saydığım grupta! Maalesef hiç yok, yanılmıyorsam geçen yıl bir siyasinin yeğeni şehit oldu.

Şehitlerimizi her zaman bağrımıza bastık, onlar bir öldü, biz bin öldük. Şehit ayrımı yapmıyorum, ama topçular, popçular gazinolarda öbürleri de bir şekilde araziye uyup askerlik yapıyorlar. Güya…

Diyorum ki bedelli askerlik her zaman olsun. Her Türk genci temel eğitimini üç ay, dört ay yapsın. Ondan sonra isteyen an az 25, 30 bin TL versin terhis olsun. Kalan askerlerimizde ikiye ayrılsın bir normal dönem 15 ay, ikincisi 3 yıl veya 5 yıl. İşte bu üç yıllık 5 yıllık askerler seçme olsun vurucu güç olsun. Şimdiki “bordo bereliler” gibi hatta onlardan da üstün. Onlar en az 6 ay bir yıl sad komandoları gibi eğitim alacaklar. Kurt gibi kapacaklar, timsah gibi yutacaklar, canavar gibi asker olacaklar.

İşte bu aslanlar PKK’yla çarpışacaklar. Evet, bu yiğitler seçme olacak, boyları 1.80’den az olmayacak. Attığını vuran, tuttuğunu vuran cinsten olacak. “Türk gibi kuvvetli” sözünü yeniden cihana yayacak. Emir komuta zinciri de aynı disiplini paylaşacak “Vatan sana emanettir” duygularını yüce bir ideal olarak kuşanacak. Böyle bir proje PKK’nın tükenişidir. Böyle bir proje tüm düşmanlarımızın dize gelişidir. Böyle bir proje huzura, güvene, ekonomiye, iş hayatına, barışa, bölünmeye ilaç gibi olur.

Şimdiye kadar yaptığımız en büyük hata, iki üç aylık acemi gençlerin PKK’yla savaşması. Olmaz böyle bir şey o canavarlar bizim yavruları keklik avlar gibi avlarlar. Maalesef öyle oldu, gök ekin gibi biçildiler. Çanakkale’de de öyle oldu. Alman generalin emrinde 253 bin gencimiz (aslında daha fazla) şehit oldu. Almanlardan ölen yok, bu nasıl ortaklık! Yüreğim yanıyor….

Evet, askerlik bedelli olsun. Temel eğitimden sonra parayı verenler teskere alsın. Diğerleri normal süresini beklesinler. Diğer uzun dönem askerler, gönüllülerden seçme yapılacak. Onların eğitimi, bakımı, maaşı ve sosyal hakları farklı olacak. Onlar bizim yüz akımız olacak, onlar düşmanı göz bebeğinden vuracak, akan kanlar duracak, iç ve dış tehditler yok olacak herkes huzur bulacak. İnşallah iyi günler olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder