16 Şubat 2011 Çarşamba

Operasyonlar ve Kandil hakkında BİLMEDİKLERİMİZ...

Tarihe not:
Önceki gün, Balyoz Davası kapsamında, 6-7 yıl önce darbe yapacaklardı iddiasıyla çoğu asker 163 kişi tutuklandı. (İçlerinde görevde bulunan Korgeneral rütbesinde komutanlar, Orgeneral ve Kuvvet Komutanı rütbesinde emekli paşalar var.)
Önceki günün gecesinde, Mevlid Kandili ve Sevgililer Günü kutlandı
Dün ise, “iktidar muhaliflerinin en büyük internet haber sitesi” ODA TV adlı sitenin yöneticilerine baskın yapıldı, gözaltına alındı.
Yine dün; Başbakan Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşma yaptı.

Akıllarımız tutuldu!
 Başbakan Erdoğan, öyle şeyler söyledi ki, bizlere tam bir “akıl tutulması” yaşattı.
Dedi ki, “Sandıkla iktidara gelen gelmenin faziletine inanıyorsak, tersini de erdem olarak görüyoruz.”
Ben de dedim ki; “Peki Mısır’da 3 ay önce Hüsnü Mübarek yüzde 87 ile seçimle gelmemiş miydi? Bu fazilet idiyse, askeri darbeyle gitmesi niçin erdemmiş gibi desteklediniz?”
Dedi ki, “Tunus’un derdi bizim derdimiz, Mısır’ın meselesi bizim meselemiz.”
Peki, “Amerikan askerleri tarafından katledilen Irak’lıların derdi niçin sizin derdiniz olmadı?”
Dedi ki, “Türkiye’de eylem ve gösteri yapanlar anti-demokratik bir şeyler olur mu diye baktılar. Cumhuriyet Mitingleri düzenlediler. Bizde anti-demokratik yollarla iktidarı değiştirmek isteyenler meydanlarda gösteri yaptılar.”
İşte burada tam bir akıl tutulması ve şok yaşattı.
ABD destekli Mısır ordusu, halkı meydanlara dökerek post modern bir 27 Mayıs darbesi yaptı, bizim başbakan bunu demokratik gördü! Darbeyle ilgisi olmayan Cumhuriyet mitinglerini ise anti-demokratik buldu.

Asker biliyorduysa niçin sustu?Soner Yalçın başta olmak üzere, ODA TV adlı internet sitesi yöneticilerinin gözaltına alınmasına neden olarak, Ergenekon davalarının kaderini değiştirecek denen bazı görüntüleri yayınlaması da gösteriliyor.
Bu görüntülerde, Zir Vadisi’ndeki kazılarda bulunan bombaların iki gün önce konduğu ve polislerin bunları daha önceden bildiği yolunda askerlerin konuşması var. Görüntüler üzerindeki alt yazılarda, polislerin ABD’li uzmanlardan eğitim aldığı ve kazı görüntülerinin polisler tarafından internete konulacağı söz ediliyor!..
Bunlar doğru ise, askerler bunu biliyorduysa; niçin kamuoyuna ve mahkemelere sunmadı?
Yine, eğer bu iddialar doğruysa, kamuoyunun bir kesiminde var olan, “Aslında Genelkurmay da bu operasyonları destekliyor” görüşü doğrulanmış mı oluyor böylece?

Kandillerin bilinmeyenleri
 Son bir bilinmeyen ya da az bilinen konuya geleyim.
Önceki gece Mevlid Kandili’ni kutladık. Her kandilde sorarım: Bu geceki kandilin anlamı nedir, diye.
Kandili kutlayanların çoğu ya unutur ya karıştırır ya da bilmez.
İşte sizlere, küçük bir bilgi desteği sunuyorum.
Kandil: İslâmiyet’teki “kutsal gecelere” verilen addır. Hz.Muhammed’in uygulamasında yoktur. 3.yüzyıldan itibaren kutlanmaya başlanmış, bizde ise 2.Selim zamanında (1566-1574) minarelerde kandil yakılarak halka duyurulduğu için kandil adını almıştır. (2. Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın oğludur.)
Mevlid Kandili (14-15 Şubat gecesi): Hz. Muhammed’in doğduğu gecedir.Mevlid, kelime anlamı olarak “doğum zamanı” demektir.
Regaip Kandili (9-10 Haziran gecesi): Hz.Muhammed’in annesi Amine Hatun’un Peygamberimize hamile olduğunu fark ettiği gecedir. Regaip kelimesi Kur’an’da geçmez. Bu gece, Hz. Muhammed’in iki rekat namaz kıldığı söylenir. Kelime olarak “arzulamak, meyletmek” anlamına gelir..
Mirac Kandili (28-29 Haziran gecesi): Bu gece, Hz. Muhammed’in Mekke’deki Mescid-i Haram’dan, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak Allah katına ulaştığına inanılır. Kelime olarak “Göğe çıkış” demektir.
Berat (Berâet) Kandili (15-16 Temmuz gecesi): Kur’an’ı Kerim’in Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kelime olarak, “Temize çıkmak” anlamındadır.
Kadir Gecesi (26-27 Ağustos gecesi): Kur’an’ı Kerim’in Hz.Muhammed’e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlandığı gecedir. Buna da “tenzil” denir.  Ayette, “bin aydan hayırlı olduğu” bildirilmiştir.
HAYAT DEĞİRMENİ
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün doğum gününü bilen varsa lütfen bildirsin!...
(19 Mayıs yanıtı demeyiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder