16 Şubat 2011 Çarşamba

Sırada onlar var

Bir ay önceydi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bize  iddialı bir biçimde  “Çok yakında haksız tutuklamalar yapacaklar” demişti.
Gazeteniz Yeniçağ’a manşet olan Kılıçdaroğlu’nun o sözleri elbette bilgi değil öngörüydü ama görülüyor ki tam isabet kaydetmiştir.
Önce onlarca generalin içinde olduğu 163  TSK mensubunun tutuklanması ve  hemen akabinde  sosyal medya operasyonu!
Peki yapılan bu  taarruzlarla Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği  tutuklama dalgası geçmiş midir?
Sanmıyoruz, tersine, biz  yeni başladığı kanaatindeyiz!
Göreceksiniz çok yakında ardı ardına yeni tutuklama dalgaları  gelecektir.
İlk sırayı yine askerler alacak ve darbecilerin Tayyip Erdoğan’ı nasıl öldürmek istedikleri (!)  gibi toplumu etkileyecek  tevatürler  ortaya konacaktır...
Onu  AKP ve dinci gruplara muhalif olan gazetecilerin tutuklanması  izleyecek.
AKP diktasına  meydan okuyan  yazarlar  gerekçeler  yaratılıp bir bir toplanacak ve  seçim öncesinde medya’nın muhalif kepenkleri bu şekilde  tamamen indirilecektir!
Medya’nın topyekün  susturulması ile beraber Ergenekon finansçısı  diye birkaç  işadamı  yine gözdağı için yani seçimde muhalefete para yardımı yapılmasını engellemek için  tutuklanabilir.
Peşi sıra  seçim  yaklaştıkça MHP ile İşçi Partisine tezgahlar kurulacak..
Hrant  Dink’in  esrarengiz şekilde  öldürtülmesi misali komplolar kurulup MHP ve ülkücüler  hedefe oturtulup  imajları delik deşik edilecek.
Keza İşçi Partisi de aynı pusudan payını  alacak.
Bitmedi,  CHP’ye de mezhepler kullanılarak imaj operasyonları yapılacak.
AKP derin devletinin karargahında üretilecek sahte belge, doküman ve sözde ses kayıtları ile  CHP ile Sünni kesim arasına nifak sokulmaya   çalışılacak..
Dahası, Kılıçdaroğlu ile alakalı dezenformasyonlara pespaye bir biçimde aynen  devam edilecek.
Diyeceksiniz ki kâhinlik yapıyorsun! Elbette sezgilerimi yazıyorum ama açın bakın arşivlere AKP’nin yaptığı pek çok şey önceden bu sütundan duyurulmuştur... Üstelik bu sefer  yukarıda yansıttığım öngörülerde çok  iddialıyız!
Niçin mi?
12 Haziran’daki  seçim hem ABD hem de AKP için hayat-memat demek de ondan!
Bakın AKP bu seçimi kaybederse ABD’nin Orta Doğuyu yeniden şekillendirme projesi yani BOP güme gidebilir, ondan  dolayı  Paxamericana bu seçim için her türlü kural dışılığa peşinen onay vermiş durumda!
Keza  aynı önem Tayyip Erdoğan için de geçerli, zira o da ya Başkan olacak,ya da Yüce Divan’a  gidecek!
Bütün bunlar dikkate alındığında ABD  ile AKP’nin bu işi zerre riske etmeyeceğini  ve seçim öncesinde gerekli saha düzenlemelerini yapıp seçmeni AKP’yi mecbur ve mahküm edeceğini düşünüyoruz..
Dilerim yanılırım ama durum maalesef budur.
EŞYANIN TABİATI
340 general istifa etse ne olur?
TSK kendi ifadesi ile kendine yapılan psikolojik operasyonlara karşı şu güne kadar zerre bir karşılık verebilmiş değil..O zaman  ortaya çıkan  tablo şudur:Ya TSK gerçekten muktedir değildir ya da  sızlanması  yani operasyon altındayım demesi tiyatrodur.Öyle ya bundan başka bir ihtimal  eşyanın tabiatı gereği  mümkün olamaz Denilebilir ki yapılacak karşı operasyonla TSK’nın zarar görmesinden korkuluyor!.. Hayır  hiç bir şey TSK için  bugünkü  malum  görüntüsünden daha dramatik  olamaz.Devleti kuran ve binlerce yıldır devlet olarak algılanan  koca bir kurumu bu görüntüye sokmak kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır..Kuşkusuz asla antidemokratik bir tepkiyi  talep ediyor değiliz.Böyle bir şeye ilk biz karşı çıkarız..Bizim talebimiz TSK’nın hukuk ve ahlak içinde  kendini sahiplenmesidir..Peki ne mi yapılabilir?..Mesela,TSK’ya operasyonu yapanlar deşifre edilip millete açıklanabilir ya da  TSK’da tutuklu olmayan 340 general topyekin istifa edebilir!.. Hem operasyon altındayım deyip hem de kurbanlık koyun misali baş uzatmayı ben anlayamıyorum!..
AFFIN BEDELİ Mİ

Af karşılığı Kurtulmuş’un kellesi mi?

Torba yasaya eklenen bir madde ile kamuoyunda Kayıp Trilyon Davası diye bilinen malum davanın sanıklarına örtülü olarak af getirildi... Peki bu sanıkların en önemlisi kim miydi?.. Abdullah Gül’dü!.. Abdullah Bey’in  Cumhurbaşkanı olduğu için yargılanmaktan zor kurtulduğu Kayıp Trilyon konusunda Çankaya  sonrası hesap vermemesi yani  hapse girmemesi için böyle bir düzenleme yapıldı... Çıkarılan örtülü afla kurtarılan ikinci isim ise Necmettin Erbakan’dır.Yoksa Erbakan’ın Numan Kurtulmuş’u Saadet Partisinden göndermek için çırpınması böyle bir af  taahhüdünün sonucu mudur? Öyle ya 85 yaşına gelmiş ve yürümeye bile mecali olmayan Erbakan niçin bu kadar   inatçı olur.. Ne yalan söyliyeyim bu afdan sonra Erbakan’ın düzenleme  karşılığı AKP ile gizlice  anlaştığı iddiaları artık ağırlık kazanmıştır.
SUSMANIN SEBEBİ

Erdoğan darbeye ve Esad’a niye susuyor?

Demek ki askerin  yönetime el koyması sivil diktatörün ülkeyi yönetmesinden daha ehvenmiş! AKP ve ağababaları öyle diyor.. Baksanıza Mısır  hadisesinde  Obama’nın telefonu sonrasında Mübarek’i hedef alan Tayyip Erdoğan ne hikmetse yönetimi ele geçiren  darbeciler için tek kelime olsun etmiyor!.Sadece bu fotoğraf bile  Tayyip Erdoğan’ı anlatmaya yeter de artar bile...Bitmedi  aynı şekilde  Mübarek’i  hedef alan  Erdoğan ne hikmetse Suriye Devlet Başkanı Esad’ı kardeşim diye kucaklamaya ve kutsamaya  devam ediyor..Peki ama bu çifte standart niye? Öyle ya  Esad da Mübarek  misali diktatör değil mi? Ortaya çıkan tablo Erdoğan’ın tutumunun  ilkesel değil, ABD’nin talebi adına  olduğunu teyid etmiyor mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder