12 Ağustos 2010 Perşembe

Büyük panik!


sonkibar@gmail.com

Önce bir bilgi sunalım: “Ölülere bile evet dedirtin” mesajı aslında bir büyük ricanın eseri! AKP zirvelerinden gelen talep üzerine politik bir tercih mesajı verildi.
Din adamları böylesine açık ve net olarak politik mesajları pek vermezler çünkü kaybedildiğinde bundan sadece cemaati riske girmiş olmaz aynı zamanda kendi manevi önderliği de yara alır.
Burada sorgulanması gereken husus AKP zirvesinin bir din adamından bu denli politize olmasını niçin talep ettiğidir!
Bu sorunun cevabı nettir:
AKP referandum bağlamında müthiş bir paniği yaşıyor ve her şeyi seferber etmiş durumda!
Pollmark’dan Metropol ve ANAR’a kadar Başbakan için özel anket yapan üç araştırma kurumunun yaptığı bütün çalışmalarda “hayır” oyları açık ara önde gidiyor.
Referandumda “hayır”ın çıkması ise AKP adına sonun başlangıcı demek  çünkü anlatımı mümkün olmayan parasal ve iktidar imkanları ile dünyada hiç kimseye nasip olmayacak bir medya desteğine rağmen böyle bir sonucun çıkması Tayyip Erdoğan’ın sonunu getirir.
Sonuçların hayır şeklinde tezahür etmesi içerde ve dışarıda AKP’nin gidebileceğinin işaret fişeği gibi algılanacak ve pasif duranları muhalefetin safına itecektir.
Bunun içindir ki Tayyip Erdoğan kendisi için yeni bir güven oylaması gibi gördüğü referandumda “evet”in çıkmasını hayat-memat konusu  gibi görüyor ve cumhurbaşkanı olma yolunun da bu oylama ile açılacağı ya da kapanacağını hesap ediyor.

Ondan dolayı da her türlü bel altı ve yalana dayalı vuruşu bile mübah gören bir anlayışla saldırdıkça saldırıyor.
Yaptığı “Memur Kemal” aşağılaması gafını kamufle etmek için sarfettiği  “O memur, ben işçi emeklisiyim” sözü bunun en açık delilidir.
Anlaşılır gibi değil!
Bir başbakan ağzından kaçırdığı bir ifadeyi telafi adına doğru olmayan  bir şeyi nasıl söyler?
İşte Kemal Kılıçdaroğlu numarasını verdi (54.771.295.0) Tayyip Bey SSK yani işçi emeklisi değil, Emekli Sandığı’ndan üç ayda bir 15 milyar cıvarı emekli maaşı alan biri. (Normal Başbakanlık maaşını ayrıca alıyor)
Şekilde görüldüğü gibi Başbakan fevkalade paniktedir ve bütün hayatını didik didik ettirmesine rağmen hakkında zerre bir yanlış bulamadığı  Kılıçdaroğlu’na ancak yanıltmaya dayalı çocukça argümanlarla hücum edebiliyor!
Sadece bu fotoğraf bile her şeyi anlatmıyor mu?
Tayyip artık yolcudur!

HESAP BAŞKA
İmzasına ihanet eden adam!

İnsan birazcık tutarlı olur. Hadi o kişi tutarlılığını yitirmiş durumda, peki ya o ismi günlerce manşet yapan o malum büyük gazeteye ne demeli?... Referandumda “evet” diyeceğini açıkladığı için CHP’den kovulacağını anlayınca istifa eden CHP Milletvekili Eşref Erdem’den bahsediyorum...
Yahu bu Eşref Erdem değil midir AKP’nin halka sunduğu teklifler Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilsin diye imzasını veren?.. Evet şaşırmayın Eşref bey aynen öyle yaptı... Peki imzanı attıysan bugünkü bu tavrın ahlâki midir?... Hadisenin arka planı şudur: Eşref Erdem CHP’de Önder Sav ile uzun yıllardır kanlı-bıçaklı, ondan ötürü Baykal’la da arası açılmıştı. Baykal gitti, Kılıçdaroğlu geldi ama Önder Bey hâlâ belirleyici olunca kendisi için CHP’de ikbal görmedi ve başka kapılar aradı.. Derken bu arayış sürecinde bir gün  soldan AKP’ye geçen Ertuğrul Günay’la karşılaşarak gizli bir görüşme yaptı ve akabinde referanduma “evet” dedi... Şimdi anladınız mı “evet”in hikmetini!


TABAN KAYDI

BDP gizli “Evet”çi!

Bakmayın  siz boykot edeceğiz dediklerine, PKK’nın Parlamonto kanadı olan BDP  gerçekte gizli evetçi... Peki nereden mi çıkardım bunu? Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırma Merkezinin yaptığı araştırmadan... Evet bu araştırmaya göre Diyarbakır gibi BDP’nin kalesi olan ve bu durumu son Belediye Başkanlığı seçiminde tescillenen bir merkezde “Sandığa gitmeyip boykot edeceğim” diyenlerin  oranı sadece  ve sadece yüzde 38... En önemli  ayrıntı BDP’ye oy veriyorum diyenlerin bile sadece yüzde 47’si boykot
diyor yani geriye kalan yüzde 53 oranlık BDP kütlesi sandığa gitmeyi ve evet o BDP’nin halkta ağırlıkları kalmamış!

SAHİBİNİN SESİ
“Evet”çi Ferit Şahenk ve NTV!

Doğuş Gurubu’nun patronu Ferit Şahenk referandumda “evet” diyeceğini peşinen açıklayanların başında geliyor. Öyle ki bu açıklaması AKP tarafından propaganda diye de kullanılıyor... Peki bu Ferit Şahenk kim midir? Eşi ABD’li ve Hıristiyan... Milli ve manevi yönü yok. Dahası 28 Şubat sürecinde çok keskin bir laikçiydi yani o sürecin medyadaki en keskin destekçisiydi.. Şahenk herhalde AKP intikam almasın ve üstüme gelmesin diye şimdi ona akıl almaz biçimde destekler veriyor.. İşte kanalı NTV’nin yayınlarını görüyorsunuz. AKP’nin yarı resmi organı konumunda ve açıktan “evet”in militanlığını yapıyor. Açın bakın her akşam ekrana çıkardıklarının tamamına yakını “evet”çiler yani AKP militanları!.. Bu satırlar tarihe not düşmek adına ve devran döndüğünde yüzlerine çarpmak adına yazılmıştır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder