11 Ağustos 2010 Çarşamba

Kirli eller gene görevde

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi hakkında da bir kaset ortaya çıktı. Tam da Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda kaset tartışmasını "CHP içi hesaplaşma" gibi gösterdiği sırada, kayıtlar internete düştü.
Hamzaçebi, aklı başında bir siyasetçi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden. Ama buradan yola çıkarak ve "Kime yaradı?" düşüncesiyle, failleri işaret edemeyiz. "Önder Sav, önce Deniz Baykal'ı tasfiye etti, ardından da, Kılıçdaroğlu'nun çevresini boşaltıyor" diyemeyiz.
Ben şahsen, ne Deniz Baykal'dan, ne de Tayyip Erdoğan'dan şüpheleniyorum. İstihbarat birimlerinin işi gibi geliyor. CHP'yi hedef almaktan ziyade, ülkede "Dinlenip, izleniyor muyuz?" endişesini yaygınlaştırmaya yönelik bir tertibe benziyor. Nasıl Baykal'ı vururken, aslında Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle, CHP'yi güçlendiren bir adım atılmıştı, bu defa da, farklı hedefleri olan, bir başka gizli niyet söz konusu olabilir.
Bir de, AK Partili bir milletvekilinin özel hayatının kaseti çıksa, "Bu gizli el adil davranıyor" diye neredeyse sevineceğim.
Bu kirli işte, siyasi iktidarın önemli bir sorumluluk taşıdığını da hemen kaydedelim. Kimdir bu tertibe başvuranlar? Acaba meydana çıksın diye yeterli gayret sarf ediliyor mu?

Bu yazı http://www.tumkoseyazilari.com/yazar/nazli-ilicak/11-08-2010-kirli-eller-gene-gorevde.html  linkinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder