10 Ağustos 2010 Salı

Kimdir bu Atilla Kıyat !?

behic@yenicaggazetesi.com.tr
 


Şu sıralar “hava durumu” malum!.. Ciheti askeriyenin tepesine “son balyoz” indiriliyor..
İşte bu atmosferde, “tuzu kuru emekliler” içerisinde bir ses yükseliyor!.
Koramiral emeklisi muhterem, Şehit cenazelerinin tabut tabut indiği, Oramirallerin bile hapishane kapısına sürüklendiği bir ortamda bülbül olmuş şakıyor!..
Bu zatın sıra sıra muhteşem beyanları vardır!.. Mesela kendileri, sermaye sınıfının huzurunda, “TSK kontrol altına alınmalı. Bunun için TSK’ya direktif verebilecek, sonra da denetleyebilecek kadrolarınız olmalı” diyecek kadar ileri görüşlü ve bu günleri işaret etmiş bir yüce kişiliktir..
Yani bugün Başbakan ve iktidarın sunduğu tavır, bu müthiş asker tarafından daha önce dillendirilmiştir.. Koramiral emeklisi Atilla Bey, daha başka hangi meselelerde Ak Parti öncülüğü yapmıştır derseniz...
Ordunun ihtiyaç bütçesinin, ordunun istediği şekilde gerçekleşmesine de karşı çıkmış ve ‘Bu paraların harcanması denetlenmeli, bu uygulamada namussuzluk olabilir’ temelinde uyarılar yapıp içindeki camiaya gülücükler sunmuştur!.

Kendileri muazzam bir demokrat olarak, Ak Parti temelinde.. “Ben, ‘Türkiye’ye irtica gelecek, Türkiye bölünecek’ gibi paranoya içinde olanlardan değilim. Ben her zaman varsayımlarımı, ‘Türkiye’ye irtica gelmeyecek’ üzerine kurarım” görüşlerine sahiptir ve...
“Türkiye Güneydoğu’sundan bir çizgi çekecek, bölünecek diyorlar. Böyle şey olmaz. Olsa dahi şimdiki bölünmüşlüğümüzden daha az tehlikeli olur” diyecek kadar engin görüşlüdür..
Şimdiii..! “Nasıl terörizmin hiçbir bahanesi olmazsa, bana göre darbenin de hiçbir bahanesi olmaz” diyen Kıyat Bey..
Kendileri bir 28 Şubat amiralidir..
Hani memleketin en son darbesini yapan cuntacıların komuta kadrosundandır..!
Bu yüce kişilik, o dönemin ulu önderlerinden Çevik Bir ile Güven Erkaya adlı zatların ruh ikizi olarak da tanınır...
Kendileri, “Hilmi Hoca’yı” uçuran “okyanus aşırı” hakim sınıfın da gözdesidir.. Öyle ki, cemaat, emekliye sevk edildiğinde karalar bağlamış, “Terfisine kesin gözüyle bakılırken, teamüllere aykırı olarak emekli edildi” diye başlıklar atılıp uzun uzadıya övülmüştü, 28 Şubat paşası...
Kendisinin Tayyip Erdoğan’la buluşmasını yazmıştık.. Dahası bu buluşmaların Çevik Bir katılımıyla da devam ettiği bilgileridir!.. (Ortada dolaşan bir bilgi şöyle diyor; Tayyip Erdoğan’ın uluslararası Yahudi Lobileriyle ilişkili bazı generallerle bağlantılarını kuran kişi ise, Çevik Bir’dir. Çevik Bir, bir Siyonist kuruluş olan JİNSA’dan ödül alan birisidir.)
Bir başka bilgi de şöyle.. “Çevik Bir, 28 Şubat hareketinde ABD’nin Truva atı görevini üstlenmişti. Tayyip Erdoğan’la münasebetleri, belediye başkanlığı döneminde başladı. Ocak 1999’da cezaevinden çıktıktan sonra Çevik Bir’le İstanbul’da yine bir araya gelindi. Bundan bir müddet önce de Çevik Bir ekibinden emekli Koramiral Atilla Kıyat’la Hidiv Kasrında yemek yenildi...”
Şimdi size önemli bir hatırlatma yapayım..
İlhan Selçuk, 24 Temmuz 2001’de Cumhuriyet’te, “Yeni oluşumcuların miladının (AKP’nin doğum başlangıcının) 28 Şubat olduğunu” dile getirmişti!.? O dönemde gazete ve Selçuk, Çevik Bir-Atilla Kıyat’la iyi ilişkiler içerisindeydi ve İlhan Selçuk, Tayyip’i “gerçekçi” ilan edip “değiştiğine inandığını” yazıyordu..
Selçuk sonradan neyin ne olduğunu anladı..
Siz bu “28 Şubat cuntacılarından” hiç söz edilmemesini nasıl yorumluyorsunuz!?
Peki bu Atilla Kıyat neden böyle konuşuyor?!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder