12 Ağustos 2010 Perşembe

Ergenekonluk Genelkurmay Başkanı

behic@yenicaggazetesi.com.tr

Simdi sanırım şöyle olacak..
Hal ve gidişe göre önce Hasan Iğsız’a yapışılacak!..
Sanırım, İlker Başbuğ da “nasip” kapsama içine girebilir...
Bu durum artık böyledir.. Askerin rütbe gelişimi gelişmedir.. General, Orgeneral Genelkurmay Başkanı, Silivri Koğuş Komutanı.. Ergenekon!..
Yani geçmişteki sözlerini hatırlayınca, müstakbel Genelkurmay Başkanı için de “gidiş” böyle olabilir!..
Koşaner Komutanın geçen yıl söylediklerinin bir bölümünü dün aktarmıştım..
Bakın o sözlerin devamı da şöyledir..
“Tüm çabalara karşın, sağlam bir Atatürk Milliyetçiliği ve Atatürkçü düşüncenin var olması ve Cumhuriyetin anayasal kurumlarının ulusal çıkarlardan ödün vermeyen kararlı duruşu, ülkemizin küresel sistemin egemenliğine tam olarak girmesini önlemiştir. Cumhuriyetin, devrimlerin, varlığımızın ve geleceğimizin korunmasının  tek yolu Atatürkçü düşünce sistemidir.”
Biz demiştik ki dün; “Bu komutan bu iktidara uyar mı?” sözlerini aktaralım da karar verin..
“Laiklik ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan tüm değerlerin temel taşıdır. Türkiye’nin varoluş felsefesidir. Anayasal düzenimizin temelini oluşturur. Demokrasi, ancak, devlet ve toplum düzeninin akla ve bilime dayalı olması şeklinde ifade edilebilecek laiklik sayesinde kurulup yaşatılabilir...”
Yani “böyle mi düşünüyor onlar?!!”

Devam.. “Ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet temeline dayanan anayasal düzenimizden, aklın ve bilimin egemenliğinden, cumhuriyetin kazanımlarından ve küreselleşme dayatmalarına karşı ulusal duruş sergilemesinden, değişik amaç ve beklentiler nedeniyle rahatsız olanlar da vardır. Bizlere düşen, cumhuriyetin temel kuruluş felsefesine sahip çıkmak ve ona yönelecek tehditlere karşı daima duyarlı olmaktır.”
Hadi bakalım, ne olacak şimdi?!..
Orgeneral Koşaner diyor ki; “Demokrasi, ancak devlet ve toplum düzeninin akla ve bilime dayalı olması şeklinde ifade edilebilecek laiklik sayesinde kurulup yaşatılabilir. Bizlere düşen, cumhuriyetin temel kuruluş felsefesine sahip çıkmak ve ona yönelecek tehditlere karşı daima duyarlı olmaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir. Cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkmak iç siyasetle ilgili değildir.”
Dediklerini tekrar hatırlayalım..
“ * Ulus devletler adeta demokrasi adına dağılmaya, insan hakları adına da bölünmeye mahkûm edilmekte”
* Etnik kimlikçilik, cemaatçilik, kültürel farklılık gibi alt kimlikleri ön plana çıkaran girişimlerle ulus devlet yapısı dağıtılmaya çalışılmaktadır.
* Küresel güçler tarafından kurgulanan ve ülke içi medya, bazı akademik ve sermaye çevreleri ile sivil toplum örgütleri içine yuvalanan postmodern bir tabakanın oluşturduğu etki ağı; ulusal birlik ve güvenlik parametrelerinin zayıflatılması gayretlerini sürdürmektedir”
Görüleceği gibi Komutan tam Ergenekonluk!..

linkinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder