11 Ekim 2011 Salı

C vitamini ile spor, kanser ve gribin ilacı

Kış geldi gelecek. Havalar soğumaya başladı. Yakında sobalar yanacak, kaloriferler çalışmaya başlayacak. Buna bağlı olarak da, günümüzün çoğu zamanını kapalı mekanlarda geçirecek, bakteri, virüs, mikro küçüklükte mantarlarla koyun koyuna yaşamaya başlayacağız. Yağmur, çamur, kar, soğuk havalarda devreye girince sağlıklı kalmak epey zorlaşacak.
Bilim dünyası kapıya gelip dayanmış bu tehlike nedeniyle, daha şimdiden, 'Aman dikkat!' nitelikli uyarılarda bulunmaya başladı bile.


NİYE HASTALANIRIZ?
İnsan organizmasında, 'İmmun sistem' yani, doğal savunma sistemi denen bir yapı vardır. Bu yapı, eğer bilinçli beslenmeyle ihtiyacı olan, mineral, elektrolit, enzim, hormon, vitamin, kimyasallara sahip kılınırsa, her türlü virüs, bakteri, mikro mantarı, tesirsiz hale getirebilir. İlgili konuda yapılan araştırmalara göre, kimin organizma doğal savunma sistemi güçlüyse, o kişi kışı dipdiri atlatabiliyor.
Dr. Ulrich Th. Strunz bakın bu konuda ne diyor; 'Doğru dürüst beslenmesini ve sağlıklı kalmak için ihtiyacınız olan hormonları kendi içinizde üretmeyi (Salgılatmayı) bilmiyorsanız sağlıklı yaşayamaz, kışı diri geçiremezsiniz.
Mesela C vitamini buna bir örnek. Çoğu kişi 200-250 mg C vitamininin ihtiyaca kafi geleceğini söyler. Oysa bu miktar sadece dişlerin dökülmemesi için gerekli miktardır. C vitamini doğal savunma sistemini yöneten gerçek bir liderdir. Bir defa, organizmadaki tüm yapı bozukluklarının sebebi olan serbest radikaller, ancak yeteri miktarda C vitamini varsa tesirsiz hale getirilir. Aksi halde, hücre zarları okside olur, organik çöküş başlar.
Tabiat ana, böbreklerimize C vitamini depo etme özeliği vermiştir. Böbrekler 3-5 gr. C vitamini depo ederler. Her gün alınacak 2000 mg. C vitamini ile bu depolar sürekli dolu olur ve doğal savunma sistemi organizmayı her türlü yıkıcı gelişmeden korur. Bu nedenle özellikte kışın ve her gün bol miktarda C vitamininden zengin sebze ve meyve tüketilmelidir.
Kış günleri ve yeteri kadar hareket yapılmadığı zaman, vücut ısısı düşer ve hayati öneme sahip, testosteron ve insan büyütme hormonu salgısı azalır. Eğer, hergün en az 45 dakika müddetle yürüyüş, kültür fizik yapılırsa, vücut ısısı 1-1.5 derece artar. Bunun soncunda İmmun sistemini ayakta tutacak, enzim, hormon (Testosteron, insan büyütme hormonu, yağ yakan enzim) salgısı fazlalaşır, doğal savunma sistemini zayıflatan Cortisol hormonu salgısı azalır.
Böbreklerindeki C vitamini deposu sürekli dolu tutulan kişiler, her gün 45 dakikalık spor etkinliğini sürdürürse, organizmadaki yağ hücrelerini küçülten mekanizmada harekete geçer ve yağ yakma enzimi üretimi artar. Bu durumda ilgili kişi düzenli olarak yağ yakarak incelir. Hem de güçlü bir doğal savunma sistemiyle.

KANSER VE SPOR
Güçlü hale getirilmiş doğal savuma sisteminin kanseri önleyen, katil hücre sayısı yüzde 30-40 oranında artar. Bu hücreler, virüslerin, bakterilerin, mikro mantarların yanı sıra, kanser hücrelerinin de yok edilmesini sağlar.
İnanması güç ama organizmamızda her gün dört defa yoğun hücre dejenerasyonu olur. Her gün dört defa kansere yakalanma riskiyle karşı karşıya geliriz. Güçlendirilmiş doğal savunma sistemi ve fazlalaşmış güçlü katil hücreleri dejenere olmuş ve kanseri tetikleyecek bu hücreleri tanır ve anında yok eder.
Özetlemek gerekirse, bilinçli beslenme ve sporla ne kış, ne de hastalık sizi yatağa mahkum eder'.
Dr. Ulrich Th. Strunz böyle diyor ve ekliyor; '...Güçlü doğal savunma sistemi, düzenli spor ve deposu C vitle dolu böbrek, organizmada Melotonin hormonu salgısını da arttırır ve sağlıklı bir ayı gibi kış günleri mışıl mışıl uyursunuz'.
Daha ne olsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder