26 Haziran 2011 Pazar

Kadro beklentileri

TRT sözleşmelileri, 2954 sayılı kanunun g bendinde tanımlanan "kadro karşılığı sözleşmeli personel" statüsüne geçmek istiyor.
Ayrıca, belediye ve özel idarede çalışan sözleşmeli personel de kadro bekliyor.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre, her yıl yenilenen sözleşmelerle çalışanlardan gelen talebi ilgililere iletiyorum. Bakın ne diyorlar: "Bizler, Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşleri ve yargı kararlarıyla 657 sayılı Kanun'un 4/b maddesi hükümlerine tâbi tutuluyoruz. Son çıkan 632 sayılı kanun hükmündeki kararnameyle (KHK) tüm 4/b çalışanları kadroya geçti; biz KHK'nın dışında kaldık. Sebeb olarak 'Siz 4/c'siniz' dediler. Bugüne kadar bütün özlük haklarımız 4/b'ye göre düzenlendi. Bizler, işgüvencesinden yoksun sözleşmeli personel, bugüne kadar 4/b'li statüsündeyken, KHK'nın dışında tutulmamızı büyük bir haksızlık olarak görüyoruz."
Bu kişiler, mühendis, mimar, avukat, teknisyen, tekniker gibi meslek mensupları... Haksızlığın giderilmesini bekliyorlar. Dedim ya ateş düştüğü yeri yakıyor. Hiç değilse birkaç sağduyulu milletvekili, bu sese kulak verip, onların sorunlarının takipçisi olamaz mı?

1 Ocak ve 35 yaş

Bir de 35 yaş meselesi var. Hâkimlik, kaymakamlık, uzmanlık, denetmenlik gibi mesleklere girişte yaş 35'e çıkarıldı. Çok olumlu bir gelişme, hatalı uygulamadan dolayı gölgeleniyor. 35 yaşta 1 Ocak tarihi esas alınmalı, KPSS tarihi değil. Zira, sınav tarihinin birkaç hafta oynaması, hatta bir gün erken ya da geç yapılması, yüzlerce kişinin kaderini etkiliyor. "1 Ocak" denirse, tarih sabitlenir. Bu talebi karşılamak çok kolay. Milletin vekillerini, kendilerine vekâlet veren vatandaşların bu işini hal etmeye davet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder