26 Haziran 2011 Pazar

Key(fimiz kaçtı)

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, demiş ki “nerem doğru” Yansıtılan pembe tablolar bir yana hakikaten her yanımız eğri.
Laf satalatalarına karnımız tok da; salatasız da yapamıyoruz.

Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olmak üzere 1986 yılında çıkarılan kanun ile başlatılan ve daha sonra bir sorun haline gelen KEY hesaplarının tasfiyesinde yine sorun yaşanmış.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesine ilişkin 2009 yılında çıkarılan son kanun çerçevesinde Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından hazırlanan son liste, Haziran ayı başında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (EKGYO) gönderilmiş. Ama, hak sahiplerinden büyük bir kısmının T.C kimlik numaraları ve sigorta sicil numaralarının olmadığı veya sicil numaralarının aynı olduğu tespit edilmiş.

Bunun üzerine, söz konusu eksikliklerin giderilerek, bu durumdaki kişilerin hak kaybına uğramaması için yeniden çalışma başlatılmış…

Yani KEY ödemeleri yılan hikayesine dönmüş.
EKGYO, söz konusu sakıncılar nedeniyle ödemelerin yapılıp yapılmayacağı konusunda Çalışmaların tamamlanması ve çözüm bulunabilmesi halinde son ödemeler yapılabilecekmiş.

Mişler, mışlar…
Yılan hikayesi…
Bir Türkiye klasiği…

2 yorum:

  1. Çok tutuyorum bu adamın yazılarını eline kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. evet, bu adamın değişik bir üslubu var.

    YanıtlaSil