27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bir uyarı yazısı

Beyoğlu Asmalımescit'te kaldırım üstündeki masalar kaldırılıyor. Üstelik, hem esnafa, hem de müşterilere kötü muamele yapılıyor. Bir zamanların ceberrut devletinin temsilcileri yeniden hortladı mı ne! "Yassak hemşehrim" der de, meramını anlatmak isteyen vatandaşı dinlemezdi bile sırtını devlete dayayanlar. Bunu yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan mı? Yoksa anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş mı? Bana, sakın, "yaya vatandaşın hakkından" falan söz etmeyin. Onlar nasıl olsa geçecek yer bulurlar. Beyoğlu, Asmalımescit'teki kaldırım üzerlerine atılı masa ve sandalyeleriyle, dolup taşan müşterilerle güzeldi. Acaba benzer bir uygulama, hemen Balık Pazarı'nın arkasındaki Nevizade'de mi var?
Misbah Demircan'ı severim ama bu gelişmelerden çok rahatsız olduğumu söylemeliyim. Çünkü insanın ister istemez aklına, söz konusu tasarrufun İslâmi dünya görüşünün bir ürünü olduğu şüphesi düşüyor. Hele de Ramazan yaklaşırken, içki kadehleriyle dolup taşan masalar rahatsızlık mı uyandırdı dersiniz? Başörtüsüne saygı talep edenler, akşamcıların keyfine karışmamalı.



***

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan beklentiler var. 1982 doğumlular, "egitimgundemi.com" başlıklı internet sayfasında bir açık mektup yayınladılar. Şöyle diyorlar: "Ricamız, başvurularda ay farkından doğan haksızlığın giderilmesi için 1 Ocak'ın esas alınması. Hangi ayda doğduğuna bakılmaksızın, 1982 doğumluların 29 yaşında kabul edilmesi. İkinci sıkıntımız, başvurularda 28-29 yaş bandındakiler için askerlik şartının aranması. Polislere artık askerlik şartı kalktığına göre, başvurulardaki askerlik şartının kaldırılması, daha çok üniversite mezunu gencimize umut olacaktır. Çoğumuz 12 Ağustos'ta askere gideceğiz. Sizden ricamız, işin aciliyetine binaen, POMEM başvuru şartlarının Ağustos'un ilk haftasında yayınlanması."

***
Bülent Arınç'ın bu sese kulak vereceğini umuyorum. Görüldüğü gibi işin aciliyeti var. Konu, Başbakanlık müsteşarına intikal etmiş durumda. Vakit dar ve gençlerin gözü kulağı Bülent Arınç'ta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder