30 Temmuz 2011 Cumartesi

Cevap ve düzeltme metni

31 Temmuz 2011 Pazar
T.C. ANKARA 11. SULH CEZA MAHKEMESİ TÜRK MİLLETİ ADINA

Değişik İş No: 2011-676

17 Mayıs 2011 tarihli Star Gazetesi’nin 17. sayfasında Mehmet Altan tarafından “OYAK’laşmak” başlığı altında yayımlanan köşe yazısı, yazarı tarafından herhangi bir araştırmaya dayanmayan, adeta toplama bir şekilde alt alta getirilmiş ifadelerden oluşan, kamuoyunun yanılmasına yol açabilecek bir yazıdır. Şöyle ki;

Bir başka gazeteden alındığı belirtilen haberde iddia edildiğinin aksine, OYAK Grubu şirketi olan Erdemir AŞ, herhangi “bir araziyi ele geçirmemiştir”; özelleştirme çerçevesinde kullandığı arazinin mülkiyeti konusunda ortaya çıkan hukukî uyuşmazlıkta, kendisinden talep edilen ecrimisil (kira) bedelini Hazine’ye ödemiş ve daha sonra hakkını aramak için Devletin mahkemesine başvurmuştur.

Aynı şekilde “OYAK Bank AŞ” kastedilerek yazıya alınmış olan “Dünyada bir Guatem ordusunun bir de Türk ordusunun bankası var” ifadeleri de gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ifadelerdir. Zira OYAK Bank AŞ, OYAK ile ING Bank NV arasında imzalanan Hisse Satım Anlaşması gereğince 24 Aralık 2007 tarihinde ING Bank NV’ye satılarak devredilmiş ve bankanın adı da ING Bank AŞ olarak değiştirilmiştir.



Diğer yandan yazı da yer alan “Ordu Holding”! ifadesi de son derece yanlıştır. OYAK, İ05 sayılı Kanun ile kurulmuş, mali ve idari bakımdan özerk bir özel hukuk tüzel kişisidir. OYAK, bir holding olmadığı gibi, tamamen bağımsız bir kuruluş olup hiçbir kişi veya grubun mülkiyetinde de değildir. OYAK, iştirak etmiş olduğu 60 şirket ile ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan, üyelerine sağladığı yardım ve hizmetler ile onlara güvenli bir gelecek sağlamayı hedefleyen, yurt içinde ve yurt dışında, 50 yıllık bir süreçte edindiği haklı bir itibara sahip olan, ülkemizin önemli kuruluşlarındandır. OYAK’ın ikinci basamak emek ilik kuruluşları bakımından başarılı bir örnek teşkil ettiği ve OYAK benzeri kuruluşların yaygınlaştırılması gerektiği devlet organlarınca da kabul edilmektedir.

Bu nedenle yazının genelinde yer alan “dünyada eşi menendi olmayan ordu holdingi”, demokraside OYAK ne olacak “umarım herkes OYAK’laşmamıştır” şekildeki ifadeler OYAK’ın gerek yurt için gerekse yurt dışında yıllar içinde sağladığı haklı itibarına gölge düşürmeye yönelik, ticari itibarına ve manevi şahsiyetine zarar verici ifadelerdir.

Her türlü yasal haklarımız saklı olmak kaydıyla, kamuoyuna sunarız.

Saygılarımızla,

ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU

Vekilleri

Av. Nesrin Doğan ve

Av. Dr. K. Haluk ERUYGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder