30 Temmuz 2011 Cumartesi

Azerbaycan’lı Türk çocuklarına bombalı oyuncak!

Haberi Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva verdi.
Azerbaycan-Ermenistan sınırında Ermeni askerler içine patlayıcı koydukları oyuncakları Tovuz nehrine bırakarak Türk çocukların ölmesine neden oluyorlar.
Tovuz Alibeyli köyü 75 km’lik Azerbaycan-Ermenistan sınırında. Geçen günlerde bu köyden 13 yaşındaki Aygün Şahmalıyeva nehirde bulduğu bir oyuncağı evine götürdü. Aygün evine götürdüğü oyuncağın patlaması ve şarapnel yaralanması sonucu hayatını kaybetti.
Şimdi toplumsal olaylara çok duyarlı olduklarını her fırsatta söyleyen, her fırsatta gidip halay çekip barış çağrısında bulunan başta Sezen Aksu ve saz ekibi, Ajda Pekkan gibi Türkiye’nin yetiştirdiği nadir isimlerin dünya çocuklarına ilgisiz olmadıklarını biliyoruz. Bu konuyla ilgili bir şeyler duymak istiyoruz dersem yalan yazmış olmam.

Tovuz Alibeyli köyünü ziyaret etmelerini hiç beklemiyorum. Çünkü onlar Angelina Coli değiller de, en azından bir açıklama. Ama elbette gündemi takip ediyorlarsa. Oyuncak kampanyaları düzenleyip Azerbaycan’a götürmelerini de beklemiyoruz. En azından bir kınama bekliyordum, vazgeçtim.
Neden mi?
Bu ülke 1 milyon Ermeni’yi Türkler öldürdü diyenleri siyasi liderlerin örnek gösterdiği,
Hepimiz Ermeniyiz; hepimiz Dink’iz diye yürüdüğü,
Eurovisionda bu yıl birinci olan Azerbaycanlı şarkıcıya ekranlarda “Türk Bayrağı ile sahneye neden çıktınız?” sorusunun sorulabildiği,
Gazze’nin İsrailce işgalinin herkes tarafından bilindiği ama başta medyanın ve siyasilerin Azerbaycan toprağı Karabağ’ın Ermenistan işgali altında olduğunun bilinmediği bir garip ülke de ondan.
Bunların yaşandığı bir ülkede ben de “Azerbaycan’lı Çocuklar” daha fazla ölmesin diye neler bekliyorum?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder