18 Temmuz 2011 Pazartesi

Genelkurmay açıklamaları, eşekler ve çuvallar

19 Temmuz 2011 Salı

Genelkurmay 13 askerimizin şehit olduğu facia hakkında idari inceleme başlatmış.

Ve bizden de bu idari incelemeleri ciddiye almamızı bekliyorlar.

Bizlerin ise bu idari incelemeleri ciddiye almamak için çok sayıda nedenimiz var.

Daha önce de askerimiz çok sayıda baskın yedi ama mesela ne Dağlıca, ne de Aktütün felaketlerinin “idari incelemelerinin” ne aşamada olduğunu hala bilemiyoruz.

Bu idari incelemeler galiba biraz idare etme esasıyla yapılıyor.

Kanıt da isterseniz, son faciadan sonra yaşananlara bir göz atalım.

Facianın yaşandığı bölge, alan bir idari incelemenin sağlıklı yapılabilmesi için hayati önemi haizdir.



Oysa, ekranlarda izliyoruz, facianın yaşandığı gün, ertesi gün alan köy çocuklarıyla dolu, çocukların ellerinde de askere mi ait, PKK’lılara mı ait, bilemiyoruz, askeri malzemeler var, bunlarla adeta oyun oynuyorlar.

Genelkurmay’ın aklına bölgeden bu malzemeyi toplama ise ancak iki gün sonra geliyor.

Malzemenin bölgeden toplanması ise başlı başına bir komedi.

Köylüler malzemeleri sağı solu yırtık çuvallara dolduruyorlar, ekranlarda görülüyor, çuvalların her tarafı yırtık, muhtemelen malzemenin bir bölümü yollara saçılıyor.

Çuvallar köylüler tarafından eşeklerin, muhtemelen madalyalı Reşo’nun sulbünden geliyorlardır, sırtına yükleniyorlar, bu arada köylü çuvalları sürekli deviriyor, içinde patlamamış askeri malzeme bulunma ihtimali de olan çuvallar eşeklerin sırtından düşüyor, köylüler de tekrar yüklüyorlar.

Dünyanın hangi ordu gibi bir ordusu bu yoğunlukta bir çatışmanın yaşandığı bölgeye ertesi gün köy çocuklarının girmesine, askeri malzemeyle oyun oynamasına izin verebilir?

Bu kalıntı malzeme içinden biri çocukların elinde patlasa, köylü çocukları ölse, parçalansa, bu durumun hesabını kim verecek?

Faciadan hemen sonra askeri birliklerin bölgeye güvenlikli bir biçimde intikali (askeri lügatım nasıl ama) ve bölgeyi tecrit etmeleri bu kadar zor, bu kadar mı düşünülemeyecek bir konu?

Askeri malzemenin her tarafı yırtık çuvallarla eşek sırtında köylüler tarafından taşınmasını, köylü çocukların faciadan bir gün sonra içlerinde patlamamış malzeme bulunma ihtimali çok yüksek kalıntılarla oynamasını sorgulamak, bu konularda askerin inanılmaz hata ve noksanlarını yazmak, söylemek ise Genelkurmay’a göre PKK propagandası.

Genelkurmay’ın Milliyet gazetesinden Fikret Bila’ya (nedense hep Fikret Bila) yaptığı açıklamaların içinde inanılmaz, utanç verici bir paragraf da var; aynen şöyle buyurmuş Genelkurmayımız: “Her saldırıdan sonra şehit askerlerin haklarını koruyormuş havası verilerek TSK’yı zayıf, haksız ve hatalı, PKK’yı güçlü, haklı ve hatasız gösteren haber ve yorumlar artık klişeleşti; mutat bir propaganda, psikolojik harekat yöntemi oldu. Basın yayın organlarına genel olarak bakıldığında propaganda üstünlüğünün PKK’ya geçtiği dahi söylenebilir. Propaganda desteği bakımından PKK kadar şanslı terör örgütü örneğine herhalde sık rastlanmamıştır.”

Allah için doğru söylüyor Genelkurmay; ekranlarda gördüğümüz bu manzaralar sürdüğü, askeri kalıntı malzemeler, çocuklar iki gün oyun malzemesi yaptıktan sonra yırtık çuvallar içinde eşek sırtında toplandığı sürece propaganda açısından PKK kadar şanslı bir örgüt olmayacaktır ama PKK’ya bu şansı veren kimdir, bu soru önemlidir.

Yırtık çuvallar içinde toplanan malzemeden bir idari inceleme çıkacak.

Hepimiz de heyecanla bu idari incelemenin sonucunu bekleyeceğiz öyle mi?

Ya idari inceleme ağır ihmal ve hata var der ise, bu da PKK propagandası mı olacak?

twitter.com/KarakasEser

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder