29 Temmuz 2011 Cuma

Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz

4 general değil, diğerleri de istifa etsin.. % 50’ye kadar yolu var..

Bu eğer orduda yaşanan çarpıklıklar karşısında sorumluluk duygusu ile verilmiş bir kararsa, bravo.. Bu şahsiyetli bir tutum.

Bu kadar şey olurken bilmiyorsanız, orada ne işiniz var? Biliyor ve hiçbir şey yokmuş gibi orada oturuyorsanız, bu da çok saygın bir durum değil.

Tek başına JİTEM konusu bile emekliliklerini istemek için yeter de artar bile..


Tek başına Muhsin Yazıcıoğlu’na yardıma giden askeri helikoptere izin verilmemesi bile, bu işin sorumlusu kim olursa olsun emekli olmak istemeye yeter..

Şok haber, internet andıcı iddianamesinin kabul edildiği gün geldi. Karargahta tezgahlanan ‘internet andıcı’nda sorumluluğu olan kim varsa istifa etmeli.

Bu olay TSK’da rahatlamaya yol açacaktır. Sür’atle Genelkurmay yapılanması yeniden gözden geçirilmeli ve bu vesile ile obez bir görünüm arzeden general kadrosu azaltılmalıdır..

Emekliliklerini istemeleri, ihraç edilmelerinden daha iyi olmuştur..

Madem bu konuda radikal kararlar alınıyor, o zaman TSK’nın idare içindeki hiyerarşik yapısı da, bu şûra sonrasında yeniden biçimlendirilmelidir..

Madem işler bu noktaya geldi, hakkında dava açılan tüm muvazzaflara derhal görevden el çektirilmelidir. Hakkında tutuklama kararı verilenler görevden alınmalıdır..

Yüzbinlerce asker 30 yıldır dağda; polisi, jandarması, korucusu... Havadan, karadan her taraf bombalandı. 400 milyar dolar harcandı, binlerce insan hayatını kaybetti, köyler, ormanlar yakıldı, sonuç ne? Topu topu 5-10 bin derme çatma militan kadrosu ile hâlâ varlar.. O parayı o bölgeye yatırıma yönlendirselerdi ya da bölgedeki insanlara dağıtsalardı, daha fazla başarı elde edilirdi..

Genelkurmay yıllarca işi gücü bıraktı, siyasete ayar vermeye çalıştı. O yetmedi, irtica paranoyasına kapılarak herkesi fişledi.. Faili belli cinayetlerle terör siyasi bir kan davasına dönüştürüldü.

Özellikle 28 Şubat sürecinde işbirliği yapılan gazetelerle halka karşı “topyekun savaş” başlattılar..

Herkesi fişleyenler, kendi içlerindeki çürük elmaları temizleyemedi. Ama artık kimse “namlusunu halka ve halkın değerlerine, inancına, kimliğine çeviren bir tanka selam durmayacaktır.”

Halktan, halkın iktidarından hesap soracaklarını söyleyenler önce halka hesap versinler..

Bu çıkış eğer, ‘benden sonrası tufan’ anlamına gelen bir işaret ateşi ise, bir şecaat gösterisi ile ava giden avlanır..

Kararlarının gerekçelerini çıkıp halka açıklamak zorundalar..

Emekliliklerini istemiş olmakla geçmişe dönük sorumluluklarından kurtulamayacaklar..

Dilerim bu bir meydan okuma girişimi değildir..

İki arada bir derede kalmış olabilirler. İktidarla görüş ayrılığına düşmüşlerdir. Tutuklular konusunda kendilerini ağır baskı altında hissediyor da olabilirler.. O zaman yolları açık olsun.

Bu emir komuta zinciri içinde gerçekleşmiş bir meydan okuma ise işte o zaman kendilerine yazık ederler..

Eğer öyle ise, hemen taleplerinin işleme konulup, yerlerine vekaleten görevlendirme yapılmalıdır..

Bakalım kara koyunların peşinden gidecek olan var mı... Kaç kişi? Bir görelim. Eğer bu TSK içinde fitne çıkartmaya yönelik bir operasyon ise o zaman ayrıca gereğinin de yapılması, yaptıklarının hesabının sorulması gerekir..

Ben hep bu tasfiye işi nasıl yapılacak diyordum, işte bir fırsat doğdu.. İsteyen gitsin, gitmesi gerekirken kalanlara da yol verilsin ve fazla uzatılmadan bu iş sonuçlandırılsın..

Kimilerine şer gibi gelen bu olay büyük hayırlara vesile olabilir..

Aslında artık birçok şey biliniyor.. Bu işin artık sonuçlandırılması gerek. MİT, Emniyet, Hükümet; kamu otoritesinin elindeki bilgileri birleştirip olayın üzerine gitmesi ve yönetimde bir boşluk oluşmaması, belirsizliğe izin verilmemesi gerekir..

Türkiye’nin normalleşmesiyle birlikte, taşlar da artık yavaş yavaş yerine oturuyor..

TSK’daki bu yeni durum, derin yapılanmanın media, mafia, sermaye, siyaset, bürokrasi, STK ayağında da kendisini hissettirecektir.. Bugün yeni bir gün.. Her şey daha iyi olacak. Hoşgeldin Ramazan.

Selam ve dua ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder