29 Temmuz 2011 Cuma

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor

Silvan'daki 13 şehit sebebiyle, ilk defa sorumlulardan hesap soruluyor. En azından, hesap sorma işlemi, ilk defa ciddiye alınıyor ve kamuoyunun gözleri önünde cereyan ediyor. Belki evvelce de, hatalar sorgulandı ama hep kol kırıldı, yen içinde kaldı.
Silvan Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı 1. Jandarma Komando Taburu Komutanı Binbaşı Milbay Şahin'in yanı sıra, bu tabura bağlı bulunan iki bölük komutanı da, üsteğmen Mehmet Emin Karagöz ile üsteğmen Necmettin Erdoğan'ın görevden alındığı belirtiliyor. Daha üst düzeydeki komutanlara da sıra gelebilir denilmekte.
Genelkurmay da, hata ya da ihmali kabul etti. Helikopterlerin ve insansız hava araçlarının (Heron) zamanında olay yerine ulaşıp ulaşmadığı hususunda tereddüt belirdiğini söyledi. Ama kimine göre, açıklananların fevkinde başka yanlışlar da yapılmış: Asker, güvensiz bir bölgede konaklamış; bölgedeki hareketlilik telsizlere yansımasına rağmen, yeterli tedbir alınmamış vs...
Konu yargıya intikal etti. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak? Fakat atılan adımın kendisi önemli. Çünkü ilk defa, siyasi iktidar, konuyu askere bırakmadan, sorumluluğunun bilinciyle hareket ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder