10 Ağustos 2011 Çarşamba

Acun'a bir uyarı da Mustafa Hoca'dan geldi

Mustafa Ilıcalı Hocam iki gün önce Acun Ilıcalı'yı uyardığım yazıma karşılık bir e-posta göndermiş. Aynen yayınlıyorum:

"Değerli Hocam, bugünkü köşenizde yeğenim Acun'la ilgili yazınıza çok teşekkür ederim. Annesi, babası, dedesi, babaannesini (benim annem ve babam) trafik kazasında kaybetmiş, kendisi daha önce benzer bir kazada ölümden dönmüş bir kişinin böyle riskli davranışlara girmemesi gerekir. Ailece trafik konusundaki hassasiyetimiz ve ülkeye mal olmuş ailemizin gözbebeği yeğenimizin bu kötü alışkanlığını düzeltmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu nazik içten davranışınıza şahsım ve trafik mağduru ailemiz adına şükranlarımızı sunarım. Saygılarımla, Prof. Dr. Mustafa ILICALI."


Umarım gerçekten sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz Acun Ilıcalı bizi dinlemese bile amcasını dinler ve motosiklet kullanırken mutlaka kask takar. Ünlü olmak gerçekten zanaat!

İki Teoman...

Yukarıdaki yazı parçamı "ünlü olmak zor zanaat" diye bitirdim. Oradan Teoman'ın "rahatsız etmeyin" mesajına geçmek istiyorum.

Teoman'la aynı mecliste bulunmuşluğumuz var. Ne kadar naif bir insan olduğunu, ne kadar piyasa ekonomisinin dışında bir karakter olduğunu söylemeye gerek yok. Teoman'ın rol yapmadığını, kendisi gibi olduğunu herkes biliyor zaten. Sürekli açıklamalarda bu vurguların yapılması da oldukça sıkıcı bence... Teoman'ın müziğini seviyorsanız o budur ve onla bu şekilde yaşamak zorundasınız.

Yalnız şöyle de bir şey var. Ünlüler, çevresinde hayran kitlesi yaratanlar, istediklerinde gelip, istediklerinde sahneden kaçamazlar. Kaçarlar da daha sonra "lütfen rahatsız etmeyin" deme lüksleri yoktur. Çünkü bugüne kadar albümlerle, konserlerle, performansla, magazinle şekillenen "şarkıcı" Teoman "o gidiyorum" dediğinde hedefin "gitme, bizi bırakma" demesine programlanmıştır.

Kişisel olarak görüşüm Teoman'ın eninde sonunda müziğe döneceği yolunda... Bunun nedeni de yazdığı sözlerdeki anlam derinliği. Bu tür sözler yazan bir sanatçı asla ve asla kendini ifade etmeden yaşayamaz.

Göreceksiniz Teoman üretmeye devam edecek. Onda bu sanatçı duyarlılığı olduğu sürece... Ayrılık mesajlarına bakın ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Çekirgelik

Aynı fikirler bu dünyada bir değil, iki değil, sayısız defa boy gösterirler. ARİSTOTELES

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder