24 Ağustos 2011 Çarşamba

UEFA Fener'i söndürdü!


25.08.2011

TFF: "Gerek F.Bahçe'nin ağır disiplin yaptırımları gerekse federasyonumuzun yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, F.Bahçe Avrupa'dan men edilmiştir."

Fenerbahçe'nin Avrupa serüveni dün akşam sona erdi. UEFA Başmüfettişi Cornu'nun İstanbul'a gelmesi ve Soruşturma Savcısı Mehmet Berk ile görüşmesi sürecin keskin virajıydı. Hafife alınan bu gelişmenin ardından lastik dün patladı ve UEFA noktayı koydu: "Fenerbahçe Avrupa'ya gelmesin.. Aksi takdirde Türkiye Futbol Federasyonu da, Fenerbahçe de ağır ceza alabilir." Türk futbolunun 8 yıl men cezasıyla karşı karşıya kaldığı sürecin ardından Türkiye Futbol Federasyonu akşam saatlerinde Türkiye'ye gerçeği açıkladı:

İŞTE O TARİHİ AÇIKLAMA
UEFA, 23 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonuna gönderdiği yazıda, ülkemizde sürmekte olan şike soruşturması çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübünün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini, kulüp bu yola gitmeyecek olursa Türkiye Futbol Federasyonunun Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi gerektiğini, bu iki yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve Türkiye Futbol Federasyonu, yani ülkemiz aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirmiştir.


FENERBAHÇE: KARAR ALAMAM!
Bu yazı üzerine durum TFF tarafından yazılı olarak derhal Fenerbahçe Kulübüne bildirilmiştir. Fenerbahçe, 24 Ağustos'ta TFF'ye gönderdiği cevabi yazıda, TFF'nin bu konuda iddianamenin mahkemece kabulünün beklenmesine yönelik kararına saygı duyduğunu ve kendisine tanınan kısa süre içinde böylesine önemli bir konuda herhangi bir karar almasının fiilen mümkün olamayacağını bildirmiştir.

TÜRKİYE DE ZARAR GÖREBİLİR!
Bu gelişme karşısında, durum 24 Ağustos'ta TFF Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda ele alınmış ve gerek Fenerbahçe Kulübü'nün maruz kalabileceği, ağır disiplin yaptırımları gerekse Türkiye Futbol Federasyonunun, yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Kulübünün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir.''

CORNU BİR GÜNDE BİTİRDİ
UEFA Başmüfettişi Cornu'nun İstanbul'a gelişi dün yaşanan gelişmelerin habercisi idi. Cornu, İstanbul'dan İsviçre'ye uçarken yanındaki işadamı Ali Akar'a, "Ülkenizde işler çok karışık" diyerek UEFA'ya sunacağı bilgilerin de sinyalini verdi.

100 MİLYON TL BUHAR OLDU
Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi büyük mali zarara da yol açtı. Sarı- lacivertliler, Devler Ligi'ne katılsa 7 milyon 200 bin Euro katılım ve maç başı ücreti garantileyecekti. Buna 12.5 milyon Euro marketing pool geliri de eklenince Fenerbahçe'nin garanti geliri 20 milyon Euro'ya ulaşacaktı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet başına 800 bin, beraberlikte ise 400 bin Euro kasaya girecekti. Fenerbahçe bu gelirlerin dışında evindeki üç Şampiyonlar Ligi maçının hasılatından da oldu. Ayrıca bu gelişme üzerine kombine satışlarında ciddi bir talep düşmesi de bekleniyor. Şampiyonlar Ligi günlerinde rekor üstüne rekor kıran Fenerium gelirlerinin de eklenmesiyle garanti para kadar bir zarar oluşması bekleniyor. Toplamda 40 milyon euroyu bulacağı öngörülen bu kayıp da yaklaşık 100 milyon TL yapıyor.
GALİP ÖZTÜRK

SABAH EYYAM DEĞİL HABERCİLİK YAPTI
SABAH, Şike Operasyonu süresinde olduğu gibi işin UEFA ayağında da tüm gelişmeleri en doğru şekilde verdi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in 15 gün önce SABAH Spor'a yaptığı açıklama aslında bir milattı. Erzik, özellikle Şampiyonlar Ligi kurasının çekileceği tarihe dikkat çekmişti. Sonrasında Cornu'nun istanbul'a gelişi... "Bu geliş hayre alamet değil" başlığı acı ama gerçekti. Eyyamdan uzak, özel haberimizdi... Ve final... Cornu'nun TFF ve Berk ile özel görüşmeleri "1.Maddemiz Türkiye" başlığıyla yine manşetimizdeydi.

F.BAHÇE LİGDEN Mİ ÇEKİLİYOR!
Tarihi karar sonrası gözler bugünkü fikstür çekilişine çevrildi. Lig TV'nin yeni yapılan Ayazağa Cendere yolundaki merkez stüdyolarında saat 13:00'te başlayacak fikstür çekimine yayıncı kuruluş dışında hiçbir medya kuruluşu katılmayacak. F.Bahçe yönetimi bugünkü kura çekimine temsilci göndermeme kararı aldı. Yönetimden yapılan açıklamada son bölümünde, "Federasyonun son kararının ardından kulübümüz yarın (bugün) yapılacak Spor Toto Süper Lig kura çekimine temsilci yollamayacaktır" ifadesi yer aldı. Kulislerde F.Bahçe'nin ligden çekilmeyi düşünmeye başladığı öne sürüldü. Sarı-lacivertli yöneticiler, TFF kararını bugün Tahkim Kurulu'na taşıyacak. Taraftar sitelerinden antu.com ise, "Takım ligden çekilsin. Yönetimin arkasındayız" mesajını yayımladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder