9 Ağustos 2011 Salı

Destur Bismillah!


Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Hayrettin Karaman ‘Tahammül mü hoş görmek mi’ başlıklı bir köşe yazmış. ‘Müslüman gibi yaşamayanlar için özel bölgeler yapılmasından’ söz etmiş.
Birlikte yaşamak diye bastıra bastıra söyleye duralım.
Tahammülsüzlüklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

“Şimdi bir apartmanda, bir sokakta, bir mahallede eşcinselinden sarhoşuna, nikâhsız birlikte yaşayanından kumarcısına, Müslümanları sevmeyenlerden düşmanına, sokakta sevişenden çıplağına kadar birçok insanla yan yana yaşıyoruz. Peki dindar Müslümanların bu insanlara karşı iç ve dış tavırları ne olacaktır?” diye soran Karaman “İslam’a inanmayanlar kendi inançlarını serbestçe uygulayabilirler; ama bu uygulama Müslümanların hayat, ahlak ve dindarlıklarını, nesillerin eğitimini olumsuz etkileyecekse -İslam toplumunda- ‘onların aykırı filleri için özel mekânlar ihdas edilmek gibi’ tedbirlere başvurulur” diyor.


Yahu el insaf! Her daim balandıra ballandıra anlattığınız, çoğu zaman yaşamınıza örnek aldığınız Osmanlı tarihine bakın!
Fatih sultan Mehmet Han, bu işi en iyi becerenlerden değil mi?
İstanbul’u fethinin ardından gayrimüslümlere, “Kimsenin canına, malına, inancına dokunulmayacak” diye buyruk çıkartan o değil mi?
Günlerdir niyetten, fikirden, ılımdan, iklimden söz ediyoruz ya;
Al bir tane daha işte.
Hocam bu dediğin ancak İslam Devleti’nde olur.
Artık şifrelemeyi bırakın da açık açık söyleyin…
La havle…
Destur Bismillah!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder