18 Ağustos 2011 Perşembe

PKK, Esad için saldırıyor, katlediyor!


PKK,1 Temmuz'dan bu yana durmaksızın alçak saldırılarını sürdürüyordu... Sadece 1.5 ayda 41 güvenlik görevlisini katlettiler. Bu meselenin barış yoluyla çözülmesini ısrarla isteyen, artık bir insanımızın daha burnunun kanamasını istemeyen ve bu bağlamda talimat verdikleri MİT yetkilileri aracılığıyla risk alan AK Parti hükümetine,Türk ve Kürt demokratlarına kulaklarını tıkadılar ve vahşi terör eylemlerine devam ettiler... Mayınlı tuzaklar, pusular, yardım birliklerini bile pusuya düşürecek kadar kalleş bir yapı var karşımızda... Peki, PKK terör örgütü Mustafa Karasu ve Cemil Bayık'ın ön plana çıkmasıyla niçin son dönemde bu derece terör gazına bastı? Bu sorunun cevabı noktasında Yıldıray Oğur çok doğru şeyler yazdı dün... "Ya artık Suriye meselesi, PKK meselesiyle iç içe geçmişse? Geçen hafta Karayılan'ın yakalanması haberleriyle Türkiye'nin içinde nasıl dalgalanmalar yarattığını gösteren İran'ın bu meseledeki rolü konusunda devlette komplo teorilerinden daha fazla istihbarat varsa?

Tüm bu teorileri destekleyen bir saldırı oldu dün Çukurca'da. 8 asker ve bir korucunun hayatını kaybettiği saldırı mayın tuzaklı, pusulu planlı bir saldırı. Ne meşru müdafaayla, ne operasyonla açıklanabilir. Dünkü saldırıyla ilgili öncekilere göre daha net olan BDP açıklaması da bu şaşkınlığı yansıtmaktaydı.
Bölgede belirgin bir askerî operasyon yoktu.
Ya da hayır, vardı. Silvan'dan beri PKK'nın askerî operasyonu vardı. Son bir ayda 41 askerpolis hayatını kaybetti bu saldırılarda. ...Buna rağmen Başbakan, tehditli açıklamasında bile aslında muhalefetin dün, gün boyu diline doladığı Ramazan'dan sonraya tarih vererek, karşı taraftaki aktörlere adım atmaları için son bir süre tanıdı. Yani PKK'nın Türkiye'ye karşı savaşı tırmandırmak için elinde hiçbir gerekçe yok uzun süredir.
Zaten eğer PKK gerçekten Kürt halkı için mücadele veriyorsa, bugün 100 belediye başkanı, 35 milletvekilinin olduğu, lideriyle devletin görüştüğü, yeni anayasayı tartışan, demokratik özerkliği tartışan Türkiye'yle değil, Kandil'i gören tepelere kadar gelen İran'la, Kürtlerin vatandaştan bile sayılmadığı, üfürsen yıkılacak Esad rejimiyle uğraşması gerekirdi. Eğer bir örgüt meşruiyetini yitirecek böyle eylemlere başvuruyorsa, ortada başka bir neden, başka bir motivasyon olmalı.
Ya PKK, bu son saldırılarla meşruiyetine ve haklılığına darbe indirdiği Kürtlerin talepleri için artık savaşmıyorsa? Ya PKK, son saldırıları bölgenin karışan çarşısında kendine yeni müttefikler arayan uluslararası bir örgüt olarak yapıyorsa? Yani ya PKK bu aralar Kürtler için değil de Esad için savaşıyorsa?"
Evet bütün kanıtlar bu yönde, PKK terör liderleri coğrafyamızdaki bu karışıklıktan istifade ederek mevzilenmek istiyor...Çok açıkça söylersek...Bu alçak pusular, bu iğrenç cinayetler Esad diktatörlüğü için işleniyor...

* * *
TÜRK FUTBOLU YENİDEN YAPILANACAK!
Bizim gazete yine bombayı patlattı... Herkes malum eyyamcı TFF karar kepazeliğinden sonra Hüsnü Güreli'nin kameralara takılan sözlerini konuşuyordu. Oysa durum öyle değilmiş... İşte iki gündür herkesin konuştuğu Takvim haberinden bomba alıntı... "İHA'nın geçtiği görüntülerde sözlerin tamamının Güreli'nin ağzından çıktığı servis edildi. Fakat görüntüler dikkatli incelendiğinde ilk sözlerin Aydınlar tarafından sarfedildiği anlaşıldı. İşte ikili arasında geçen o diyaloglar:
Aydınlar: Beşiktaş'ı da kurtardık sayende.
Güreli: Teşekkür etmeleri lazım. Başka kimse de yok ki bu kadar bilgi delil melil sonuç." Her şey ortada... Zaten böyle hayati bir karar açıklanacakken gösterilen hal ve tavırlar da ortadaydı... Aydınlar Başkan'a insan olarak sempati duyuyorum, iyi bir insan bence ama asla kararlı ve net değil. Şu 10 yılda Türkiye'de her şey ama her şey değişti... Değişmeyen az sayıda camiadan biri FUTBOL CAMİASI...
Yöneticiler, aktörler, menajerler v.s... TÜRK FUTBOLUNUN BAŞTAN AŞAĞI YENİDEN YAPILANMASI ŞART... Ve bu yeniden yapılanma tertemiz yeni aktörlerle, yeni isimlerle, yeni yönetim anlayışlarıyla olacak... Başta dört büyük kulüp olmak üzere tüm yöneticiler elden geçirilmeli, Eski Türkiye'ye ait, hala o köhnemiş illegal alışkanlıkları sürdüren herkes -açık söylüyorum- bu camiadan atılmalı! Futboldan men edilmeli! Tıpkı 80'lerin sonunda Britanya'da yapıldığı gibi... Yeni futbol takımı yöneticileriyle, yeni bir yasayla, yeni bir TFF ile TÜRK FUTBOLU YENİDEN DİZAYN EDİLMELİ... Başka çare yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder