2 Ağustos 2011 Salı

Af bekleyen disiplinsiz askere müjde

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Sabah gazetesine bir açıklama yaptı. YAŞ mağdurlarının yaralarının sarılacağını biliyorduk ama, 12 Mart ve 12 Eylül'de TSK'dan atılanlara da haklarının iade edileceği açıklaması güzel bir sürpriz oldu. Malûm, CHP bu konuda bir teklif vermişti. 12 Mart 1971'den itibaren mahkeme kararına dayanmadan Türk Silâhlı Kuvvetlerinden atılan askerlerin mağduriyetinin telâfisini istiyordu. Ben de bu konuyu destekleyen iki yazı yazdım. (11 Temmuz ve 28 Temmuz 2011) Sadece 12 Mart ve 12 Eylül döneminde TSK'dan atılanlar değil, bu pakete, mahkeme kararı olmadan, disiplinsizlik sebebiyle ve 3'lü kararnameyle re'sen emekli edilmiş bütün askerler dahil edilmeli. Zira yüz kızartıcı suç işlemiş olanlar, ordudan ihraç veya tard edilirler. Re'sen emekli edilenler, disiplinsiz askerler.
3'lü kararnameyle ordudan atılan herkese özlük hakları iade edilmeli.

2 yorum:

  1. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personeli denetimelere gittiklerinde işçilere anket yapacağız diye " biz sizin haklarınızı koruyoruz ne kadar para alıyorsunuz " diye sormaktadırlar. İşçi işveren ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadırlar.

    YanıtlaSil
  2. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personeli denetimelere gittiklerinde işçilere anket yapacağız diye " biz sizin haklarınızı koruyoruz ne kadar para alıyorsunuz " diye sormaktadırlar. İşçi işveren ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadırlar.

    YanıtlaSil