4 Ağustos 2011 Perşembe

Fikir neyse zikir o dur…

Fikir neyse zikir o dur… Konu YAŞ’taki oturma düzeni.
Herkes yazdı, herkes çizdi.
Herkes kafasında 2023’ün Türkiye’sini de çizdi.
Çok şey yazıldı, çok şey söylendi.
Ama fikir neyse zikir o dur derler ya işte bu cümlenin altını Bülent Arınç doldurdu. 31 yıl öncesinin darbeci ordusunu hiç kimse tasvip etmiyor etmesine de; bugünkü komutanların günahı ne?
Yılan hikayesine dönen Ergenekon Davası’na adı karışan/karıştırılan generalleri bir kenara bırak. Emir- komuta zincirinde komutansız bir orduya sahip tek ülke olmaya adayız.
Ya da fikre uygun olmayan komutanları eleyip; eleğin tellerinde kalanlarla yeni bir ordu yaratma telaşındayız.

Uzatmayalım gelelim fikre ve zikre…
Fikir ne otokrasi, karşısında olan ne militarizm.
Kurunan yanında YAŞ’ta yanar misali ortada kaynayan ise demokrasi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YAŞ toplantısında tek başına oturması konusunda Arınç, “YAŞ toplantısına kanun gereği başkanlık eden sayın başbakanımızın böyle bir toplantı düzeninde bulunmasını çok olağan, çok normal çok doğru çok haklı karşılamamız lazım” dedi. Demiş demesine de;
“Bir tabir vardır. Bir köyde iki muhtar olmaz derler. Kanun kime başkanlık yetkisini ve imkanlarını vermişte toplantıya o başkanlık eder. Ben de şahsen bu toplantının başkanı olsam yanımda bir başkasının bulunmasını hoş karşılamam.” Diye de ekleyivermiş. Türkiye uzun bir yola çıktı.
Hedef 2023…
İleri demokrasi;
militarizmi bitirmek değil kaygı,
Fikir de o zikir de o,
Güle güle demokrasi, yaşasın otokrasi…
Dipnot: Otokrasi, monarşinin bir çeşitidir. Monarşinin tersine yöneten koltuğu miras yoluyla almamış, bizzat çoğunluğun oyuyla seçilerek almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder