1 Temmuz 2011 Cuma
Kişiye uygun olmayan diyetler metabolizma hızını bozuyor. Kilo vermeyi imkansız hale getiren bu durumun önüne geçmek için doğruları öğrenin.
HER MEVSİMİN sorunu olan ağırlık artışı, beraberinde zayıflama çabasını getirmektedir. Yanlış yapılan diyet uygulamaları; hem vücuda zarar verirken hem de kalıcı çözümler yaratmaması nedeniyle sık sık diyet yapma eyleminin tekrar edilmesine zemin hazırlamaktadır. Sağlıklı zayıflama ancak; bir hekim muayenesinin ardından, bir diyetisyen eşliğinde olur. Basit olarak sağlıklı zayıflamanın püf noktaları ise şöyledir:
1. Öğün alışkanlıklarınıza dikkat edin. Mutlaka 3 ana öğün ve en az
1 ara öğün olmak koşuluyla günde 4 öğün yemek yemeğe çalışın. Böylece vücut yağı daha kolay yakılır.
2. Light ürün enerjisiz ürün demek değildir. Soslu, mayonezli salatalardan uzaklaşın. Fırında, buharda ve haşlayarak pişirdiğiniz yiyecekler iyi seçenekler olacaktır.
3. Doygunluk hissettiğiniz anda yemeği bırakın. Yemek öncesinde bol miktarda salata tüketirseniz, daha sonra yiyeceğiniz az porsiyondaki ana yemek sizi doyurur.
4. Bir yemekten diğerine geçerken kendinize zaman tanıyın. Her yeni yemeğe başlamadan önce 10-15 dakika kendinizi dinlendirin.
5. Fiziksel aktivite olmadan formda ve sağlıklı olmak mümkün değildir. Her gün en az 30-45 dakika fiziksel aktivite yapın. Aktivite olarak orta tempolu yürüyüşü tercih edin.
6.Sosyal ortamlarda ikram edilenleri bitirmek zorunluluğu hissetmeyin. Yeme konusunda ne kadar kontrolü elinde bulundurursanız kilo vermeniz o kadar rahat olacaktır.
7. Diyetisyeninizin size vereceği beslenme programına uyun.
8. En az 6 su bardağı su için.
9. Bol sebze ve meyve tüketin. Haftada en az bir kez balık, arada ceviz, fındık, kuru incir ve kayısı yiyin.
10. Metabolizmamızı düzenleyen besinler tüketin.
Dergilere değil annenize inanın
GÜNÜMÜZDE çocuklar ve ergenler tüketime dayalı gıda sektörünün hedef kitlesini oluşturuyor. Bir yandan fast-food zincirleri çocuk ve ergenler için cazip bir lezzet dünyası yaratırken, diğer taraftan gazete, dergi ve televizyon gibi iletişim araçları zayıf olmayı bir güzellik ölçüsü olarak özellikle gençlerin dünyasına sunuyor. Zayıf olmanın bir güzellik ölçüsü olduğuna gerçekten inanan birçok genç, her geçen gün daha da zayıf olmak adına kendini baskı altında hissediyor, ancak bir taraftan da fast food tüketimine dayalı bir beslenme modelini benimsiyor. Bu durumda bitkisel ilaç pazarının da tuzağına düşen gençler ölümle sonuçlanabilen ciddi hastalıkların pençesine düşüyor.
ŞOK! 1 AYDA İNGİLİZCE KONUŞUN. NASIL MI? TIKLAYIN!
Sağlıklı zayıflamanın PÜF NOKTALARI, Star Gazetesi Selehattin DÖNMEZ
Yazarın Son 10 Yazısı
• Sağlıklı zayıflamanın PÜF NOKTALARI 1 Temmuz 2011 Cuma
• Açık büfe diyetiyle bir haftada incelin 30 Haziran 2011 Perşembe
• Açık büfedeki tehlike 29 Haziran 2011 Çarşamba
• Aile sofrası şişmanlatmıyor 28 Haziran 2011 Salı
• Menopoz sonrası kilo almamak için tüyolar 27 Haziran 2011 Pazartesi
• Kahvaltıda balı çeşitlendirin 26 Haziran 2011 Pazar
• Popüler diyetler sağlığa düşman 25 Haziran 2011 Cumartesi
• Porsiyon kontrolü rehberi 24 Haziran 2011 Cuma
• Diyette efsaneye yer yok 23 Haziran 2011 Perşembe
• Zayıflamada doğru bilinen yanlışlar 22 Haziran 2011 Çarşamba
Tüm Yazıları
Balıkesir'de ekmeğe zam NBA'de lokavt kararı alındı Yine kavga ettiler! Haziran ihracatında artış... Piknikçiler için kene alarmı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder